Verslag Speurtocht 11 juli 2021

Zondagochtend 09:45 uur kom ik de bestuurskamer binnen. Het is tijd om de spullen voor de speurtocht uit de printen en ze daarna op te hangen in de bossen. Vanmiddag is de speurtocht, dus van te voren ophangen. Gelukkig krijg ik hulp van Angelique, mijn medecommissielid, en Ludwig. We lopen door de bossen, zorgen dat we op kritische punten pijlen ophangen en ook regelmatig een vraag. Er zijn in totaal 20 vragen. Rond 12 uur waren we terug, mooi op tijd voor een lunch. Zo meteen komen de vrijwilligers die op de posten gaan zitten voor de spelletjes.

Terwijl wij zitten te wachten op onze lunch (vanuit het restaurant zouden ze het komen brengen) komt de eerste vrijwilliger binnen. Dan komt de lunch en tijdens het eten komt de tweede vrijwilliger. Daarna ranja klaargemaakt, voor de drankpost in het bos en dan ga ik de posten uitzetten. Hemelsbreed zitten ze niet ver uit elkaar, maar de route die de deelnemers moeten volgen zorgen ervoor dat het toch een stuk verder uit elkaar is.

De posten zijn op hun plek en ik ben op tijd terug om de ouders te verwelkomen. We hebben het plan gemaakt om de families om de 7 minuten weg te sturen en 1 familie expliciet te vragen om als laatste te vertrekken en dan alle pijlen en vragen mee te nemen. De eerste families zijn onderweg en we merken dat een tijdschema van 5 minuten toch nog lang is voor de jonge kinderen die moeten wachten. Maar we zijn flexibel en sturen de families sneller weg, dan kunnen ze in de bossen wel wat trager worden en zo toch afstand bewaren.
Als een groot deel van de groepen weg is, komt er een telefoontje. Er is een probleem in het bos, ouders weten niet hoe ze verder moeten. Dat vind ik heel vreemd, omdat op alle kritische punten pijlen opgehangen zijn. Ik loop de route gedeeltelijk in tegengestelde richting om te kijken waar het probleem is. Eerste wat mij opvalt is dat op een bepaald punt geen pijl meer hangt. Alleen zijn daar de families nog niet. Ik loop verder door en kom bij een groep families terecht die inderdaad niet weten hoe ze verder moeten. De pijl is verdwenen.
Ik stuur de families verder in de goede richting. Wordt ik later door een van de families gebeld (die hebben mijn nummer), dat ze al lange tijd geen pijlen/vragen hebben gezien. Na controle waar ze ongeveer zaten de verteld dat ze nog een stuk rechtdoor moeten. Nadat de laatste familie mij gepasseerd is, loop ik de route verder om te kijken waar er nog meer pijlen/vragen missen. Blijkt dat vooral in het laatste rechte stuk een aantal pijlen en vragen ontbreken. De pijlen zijn daar niet zo kritisch, omdat men er toch alleen maar rechtdoor moet. De vragen is wel minder, want dan kunnen ze niet alle vragen beantwoorden. Ik heb wel gecontroleerd welke vragen ontbreken zodat ik hier rekening mee kan houden in de uitslag.

Als ik aankom terug op het zwembad zijn de meeste families al weer terug en kan ik beginnen in het nakijken van de vragen. En punten toekennen aan de scores van de spellen en de speurtocht.

Er hebben 14 families meegedaan, goed voor bijna 55 deelnemers. Ondanks de tegenslag rondom de verdwenen pijlen/vragen is de speurtocht toch een succes geworden.

Via deze weg wil ik alle deelnemers bedanken voor hun deelname, Angeline en Erik voor het bemannen van een post, Tineke voor het maken van foto's, Ludwig voor het meehelpen met het uitzetten van de route en het bemannen van een post en mijn medecommissielid Angelique voor het mede organiseren.

Tevens een bedankje aan het restaurant voor hun gastvrijheid.

Namens de activiteitencommissie,
Remko de Keijzer

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie van VZ&PC Tempo organiseert activiteiten buiten het zwemmen om voor alle leden van Tempo. De nadruk ligt hier op het gezellig samen bezig zijn met iets anders dan zwemmen.

Sinterklaas

Zo organiseren wij ieder jaar het bezoek van Sinterklaas. Tijdens het zwemmen komt de goedheiligman op bezoek in het bad en kijkt hoe de kinderen zwemmen en naderhand kunnen de jongere kinderen een cadeautje ophalen die de Sint heeft achtergelaten.

Nieuwjaarsreceptie

In samenwerking met recreatief organiseren wij ieder jaar nieuwjaarsreceptie met discozwemmen, een evenement dat altijd zeer goed bezocht wordt.

Halloween

Wij hebben al een paar jaar zeer succesvol een halloweentocht georganiseerd op het buitenbad. Op vrijdagavond na het zwemmen wordt er een tocht uitgezet met een paar spelletjes in het thema. Na afloop krijgen de deelnemers iets lekkers.

Afscheidsfeest oude zwembad

Samen met de Watervrienden hebben wij een groots afscheidsfeest voor het oude zwembad georganiseerd.

Paaseieren

Er zijn plannen om paaseieren zoeken weer uit de kast te halen. En ideeën zijn altijd welkom.

Huidige samenstelling:

Remko de Keijzer (voorzitter)
Angelique Sprengers-Welten (lid)

zwemmen activiteiten