Activiteiten

SINTERKLAAS

Sinterklaas in het zwembad

Bezoek Sinterklaas/Zwarte Pieten

We hebben bericht gehad van Sinterklaas dat hij en/of enkele Zwarte Pieten dit jaar tijdens de zwemles wil komen kijken. Omdat de planning van Sinterklaas en de Pieten wel erg druk is, zal dit bezoek plaatsvinden op vrijdag 2 december 2022 van 19:00 - 20:00 uur.

We weten dat niet alle kinderen tot en met 10 jaar op vrijdag tussen 19:00 en 20:00 uur zwemmen, maar zij zijn die dag wel welkom. Om te voorkomen dat het bad wel heel vol is, krijgen de kinderen tot en met 10 jaar die niet op vrijdag zwemmen nog bericht van hoe laat tot hoe laat ze welkom zijn en in welk badje/baan ze dan mogen zwemmen.

Deze uitnodiging is alleen voor de kinderen die bij Tempo zwemmen.

Ook is voor alle zwemmers tot en met 10 jaar een cadeautje, die na de zwemles uitgedeeld zal worden.

De activiteitencommissie,

Remko de Keijzer


zakken vullen voor zwemvereniging

ACTIE ZAKKENVULLERS

We, zijn alweer een tijdje bezig met de actie zakkenvullers van gemeente Valkenswaard. Elke zak die we inleveren daar krijgen we een klein bedrag voor. Dat bedrag gaat in een spaarpot voor ons jubileum. Op 15 mei 2026 bestaat ZV Tempo 65 jaar. Dit willen we niet zomaar voorbij laten gaan. We willen leuke jubileumactiviteiten organiseren voor de gehele vereniging. Om geld bij elkaar te sparen doet Tempo doet mee aan de actie zakkenvullers van gemeente Valkenswaard. Dit geld gaat in e spaarpotje voor ons jubileum. De actie loopt bijna ten einde,

Wij vragen hierbij de hulp van jullie, onze leden en hun familie. Wil je ons helpen, ga voor ons zwerfafval verzamelen! Je mag tijdens Tempo cluburen een zak komen halen aan de kassa. Op aanvraag en natuurlijk in bruikleen zijn er ook grijptangen, handschoenen en veiligheidshesjes te leen.

We hopen op jullie hulp,

Namens de jubileum commissie, Tineke

Paaseieren zoeken

Maandag 18 april, 2e paasdag is het paaseieren zoeken. Na een paar jaar (en nog 2 extra jaren vanwege corona) stond het eindelijk weer op de planning.
Omdat het al zo lang niet is geweest, weten de huidige zwemmers niet hoe leuk het is en zal de opkomst niet hoog zijn. Het zou fijn zijn als er 20 tot 30 deelnemers komen. Dat was het uitgangspunt van de activiteitencommissie. Er is wel druk geflyerd en er is via zwemscore een mail gestuurd, dus het is wel onder de aandacht gebracht.

We hebben deze 2e paasdag alvast een geluk, het weer zit super mee. Alleen jammer dat het aantal vrijwilligers wat minder is, maar daar passen we een mouw aan.
Om 13 uur de deur open gemaakt en het zag er al aardig druk uit buiten. Uiteindelijk hadden we ruim 75 kinderen die gezellig paaseieren kwamen zoeken.

We hadden nu wel wat weinig helpers, maar dat was snel opgelost door de coördinator buiten. Ludwig regelt gewoon wat ouders die op diverse fronten meehelpen (de eieren die de kinderen gevonden hadden moesten opnieuw verstopt worden, we hadden helpers nodig aan de tafel om de eieren te tellen en er was hulp nodig bij het uitdelen van drinken. Want ruim 75 kinderen drinken geven is wel wat erg zwaar voor 1 persoon.
Dankzij de vrijwilligers die kwamen helpen en de ouders die bereid waren om te helpen is het een geslaagd evenement geworden. En zeker een activiteit om er in te houden.

De kinderen waren ingedeeld in twee leeftijdscategorieën: 0 t/m 7 jaar en 8 t/m 11 jaar.
Vooraf was niet bekend welke kleur eieren hoeveel punten waard waren, dus had concentreren op 1 kleur niet veel zin.

Uiteindelijk is de uitslag als volgt:
Gele eieren waren 1 punt waard
Blauwe eieren waren 2 punten waard
Roze eieren waren 3 punten waard
Groene eieren waren 4 punten waard

Bij de jongere deelnemers is Tijn (nummer 16) eerste geworden met 93 punten.
De tweede plaats werd gedeeld door Jesse (nummer 28) en Youssef (nummer 19) met beiden 86 punten.

Bij de oudere deelnemers is Sven (nummer 10) eerste geworden met 160 punten. De tweede plaats ging naar Soumaya met 135 punten en de derde plaats naar Marwa met 117 punten.

Alle winnaars gefeliciteerd. Ik hoop dat jullie prijs heeft mogen smaken.

Namens de activiteitencommissie,
Remko de Keijzer

6 februari 2022: Clubkampioenschappen !

Het is weer zover, de clubkampioenschappen van 2022 staan weer voor de deur.
De clubkampioenschappen zijn bedoeld voor alle leden van Tempo (minimaal in het bezit van zwemdiploma A).
Voorop staat natuurlijk je deelname, want meedoen is belangrijker dan winnen! Voor de eerstedrie zwemmers per leeftijdsgroep is er een medaille te winnen. Als deelnemer krijg je in ieder geval een oorkonde met daarop de tijden die jij gezwommen hebt.


Wanneer: Zondag 6 februari a.s.
Aanwezig op het zwembad: 15:15 uur.
Duur van de clubkampioenschappen: 15:15 tot 18:00 uur.
Prijsuitreiking: Direct na het zwemmen.

Op zondag 6 februari zal de uitreiking van de medailles, bekers en oorkondes plaats vinden in de zwemzaal.
Helaas mogen hier geen ouders bij zijn vanwege de huidige maatregelen.
Als je nog vragen hebt kun je altijd terecht bij: Diana Wijn of Remko de Keijzer in de kassa.
En bij de instructeurs aan het bad.

Hopelijk zien we jou ook op de clubkampioenschappen van 2022!

Verslag Speurtocht 11 juli 2021

Zondagochtend 09:45 uur kom ik de bestuurskamer binnen. Het is tijd om de spullen voor de speurtocht uit de printen en ze daarna op te hangen in de bossen. Vanmiddag is de speurtocht, dus van te voren ophangen. Gelukkig krijg ik hulp van Angelique, mijn medecommissielid, en Ludwig. We lopen door de bossen, zorgen dat we op kritische punten pijlen ophangen en ook regelmatig een vraag. Er zijn in totaal 20 vragen. Rond 12 uur waren we terug, mooi op tijd voor een lunch. Zo meteen komen de vrijwilligers die op de posten gaan zitten voor de spelletjes.

Terwijl wij zitten te wachten op onze lunch (vanuit het restaurant zouden ze het komen brengen) komt de eerste vrijwilliger binnen. Dan komt de lunch en tijdens het eten komt de tweede vrijwilliger. Daarna ranja klaargemaakt, voor de drankpost in het bos en dan ga ik de posten uitzetten. Hemelsbreed zitten ze niet ver uit elkaar, maar de route die de deelnemers moeten volgen zorgen ervoor dat het toch een stuk verder uit elkaar is.

De posten zijn op hun plek en ik ben op tijd terug om de ouders te verwelkomen. We hebben het plan gemaakt om de families om de 7 minuten weg te sturen en 1 familie expliciet te vragen om als laatste te vertrekken en dan alle pijlen en vragen mee te nemen. De eerste families zijn onderweg en we merken dat een tijdschema van 5 minuten toch nog lang is voor de jonge kinderen die moeten wachten. Maar we zijn flexibel en sturen de families sneller weg, dan kunnen ze in de bossen wel wat trager worden en zo toch afstand bewaren.
Als een groot deel van de groepen weg is, komt er een telefoontje. Er is een probleem in het bos, ouders weten niet hoe ze verder moeten. Dat vind ik heel vreemd, omdat op alle kritische punten pijlen opgehangen zijn. Ik loop de route gedeeltelijk in tegengestelde richting om te kijken waar het probleem is. Eerste wat mij opvalt is dat op een bepaald punt geen pijl meer hangt. Alleen zijn daar de families nog niet. Ik loop verder door en kom bij een groep families terecht die inderdaad niet weten hoe ze verder moeten. De pijl is verdwenen.
Ik stuur de families verder in de goede richting. Wordt ik later door een van de families gebeld (die hebben mijn nummer), dat ze al lange tijd geen pijlen/vragen hebben gezien. Na controle waar ze ongeveer zaten de verteld dat ze nog een stuk rechtdoor moeten. Nadat de laatste familie mij gepasseerd is, loop ik de route verder om te kijken waar er nog meer pijlen/vragen missen. Blijkt dat vooral in het laatste rechte stuk een aantal pijlen en vragen ontbreken. De pijlen zijn daar niet zo kritisch, omdat men er toch alleen maar rechtdoor moet. De vragen is wel minder, want dan kunnen ze niet alle vragen beantwoorden. Ik heb wel gecontroleerd welke vragen ontbreken zodat ik hier rekening mee kan houden in de uitslag.

Als ik aankom terug op het zwembad zijn de meeste families al weer terug en kan ik beginnen in het nakijken van de vragen. En punten toekennen aan de scores van de spellen en de speurtocht.

Er hebben 14 families meegedaan, goed voor bijna 55 deelnemers. Ondanks de tegenslag rondom de verdwenen pijlen/vragen is de speurtocht toch een succes geworden.

Via deze weg wil ik alle deelnemers bedanken voor hun deelname, Angeline en Erik voor het bemannen van een post, Tineke voor het maken van foto's, Ludwig voor het meehelpen met het uitzetten van de route en het bemannen van een post en mijn medecommissielid Angelique voor het mede organiseren.

Tevens een bedankje aan het restaurant voor hun gastvrijheid.

Namens de activiteitencommissie,
Remko de Keijzer

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie van VZ&PC Tempo organiseert activiteiten buiten het zwemmen om voor alle leden van Tempo. De nadruk ligt hier op het gezellig samen bezig zijn met iets anders dan zwemmen.

Sinterklaas

Zo organiseren wij ieder jaar het bezoek van Sinterklaas. Tijdens het zwemmen komt de goedheiligman op bezoek in het bad en kijkt hoe de kinderen zwemmen en naderhand kunnen de jongere kinderen een cadeautje ophalen die de Sint heeft achtergelaten.

Nieuwjaarsreceptie

In samenwerking met recreatief organiseren wij ieder jaar nieuwjaarsreceptie met discozwemmen, een evenement dat altijd zeer goed bezocht wordt.

Halloween

Wij hebben al een paar jaar zeer succesvol een halloweentocht georganiseerd op het buitenbad. Op vrijdagavond na het zwemmen wordt er een tocht uitgezet met een paar spelletjes in het thema. Na afloop krijgen de deelnemers iets lekkers.

Afscheidsfeest oude zwembad

Samen met de Watervrienden hebben wij een groots afscheidsfeest voor het oude zwembad georganiseerd.

Paaseieren

Er zijn plannen om paaseieren zoeken weer uit de kast te halen. En ideeën zijn altijd welkom.

Huidige samenstelling:

Remko de Keijzer (voorzitter)
Angelique Sprengers-Welten (lid)

zwemmen activiteiten

Beginregel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.

Kopregel

Activiteiten

Titel

Jun, 2016 Categorie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Aliquam atque ipsam nihialal. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Nam laudantium, provident culpa saepe.


Lees verder