Zwemles voor diploma zwemmen ABC

Op jonge leeftijd leren zwemmen is belangrijk – voor het plezier én de veiligheid van je kind. Bij Tempo kan je zoon of dochter al vanaf 5,5 jaar op zwemles. Met gediplomeerde instructeurs kan uw kind op een kindvriendelijke manier veilig leren zwemmen. We geven zwemles volgens de methode van het cursuspakket: "elementair zwemmen". Kinderen gaan op voor het Zwem-ABC.

Plezier in het water: watervrij

Om goed te leren zwemmen, moet je niet bang zijn om kopje onder te gaan. Daarom beginnen we met lessen waterwennen in het ondiepe water van het instructiebad (badje 1). Hier wordt de basis gelegd om te leren zwemmen. Kinderen raken spelenderwijs vertrouwd met het water. Tijdens deze lessen leert je zoon of dochter op een speelse manier het water kennen en zich er prettig in voelen. Je kind is ‘watervrij’ als het kan drijven (op borst en rug) en onder water durft. Dan is het tijd voor de volgende stap: het aanleren van de zwemslagen.

Het aanleren van de zwemslagen

In badje 2 van het instructiebad leren de kinderen de beenslagen van schoolslag, rugslag en wordt er gestart met het aanleren van de borst- en de rugcrawl. In badje 3 wordt vooral de juiste combinatie van de arm- en beenslag aangeleerd. Af en toe oefenen we ook alvast in het 'echte' diepe bad.

Op weg naar diploma’s A, B en C

Na de zwemles in het instructiebad stappen we over naar het diepe bad. Hier wordt uw kind opgeleid voor het behalen van de diploma’s A en B. Naast het oefenen van zwemslagen, het vergroten van de zwemvaardigheid komen ook verschillende manieren van te water gaan en survival elementen aan bod.

Na het behalen van diploma A en B kan uw kind doorgaan voor diploma C. Voor de juiste ademhaling bij borstcrawl en schoolslag gaan we eerst terug naar het instructiebad. In het diepe bad wordt gewerkt aan de eisen voor diploma C. Met diploma C voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Het is daarom belangrijk om ook zwemdiploma C te halen.

Nationaal Zwemdiploma

Zwemvereniging Tempo werkt met gediplomeerde zwemonderwijzers en is in het bezit van de Licentie Nationale Zwem­diploma’s. Wij voldoen aan de landelijke kwaliteitseisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Deze instantie bewaakt de kwaliteit van de zwemlesorganisaties en het diplomazwemmen.

Meer informatie over het Zwem-ABC op de website www.allesoverzwemles.nl.

Kijken bij de zwemles

Vanuit de kantine van het zwembad is er goed zicht op het zwembad. Hier kun je kijken naar de zwemles van je kind.

Lestijden voor de diverse diploma’s:

Watervrij:

  • maandag 19.00 tot 20.00 uur
  • dinsdag en vrijdag 19.00 tot 19.30 uur of 19.30 tot 20.00 uur.

Diploma A:

  • diepe bad dinsdag en vrijdag 19.00 tot 19.30 uur of 19.30 tot 20.00 uur

Diploma B:

  • diepe bad maandag van 19.00 tot 19.30 uur en woensdag 19.00 tot 19.30 uur of 19.30 tot 20.00 uur.

Diploma C:

  • 3 maanden: instructiebad woensdag 19.00 tot 20.00 uur
  • 3 maanden: diepe bad woensdag 19.00 tot 20.00 uur.

Zwemvaardigheidsdiploma's

Ook voor de diploma's survival en snorkelen kun je terecht bij TEMPO! Lees meer ...

Heb je de smaak te pakken?

Wil je lekker blijven zwemmen? Nog beter leren zwemmen? Bekijk de mogelijkheden bij recreatief zwemmen.

Wil je je zwemslagen verbeteren om zo snel mogelijk te kunnen zwemmen? Neem dan een kijkje bij wedstrijdzwemmen.

Naast het zwemmen organiseren we ook leuke clubactiviteiten, waar je aan mee kunt doen.

zwemles diploma zwemmen ABC