Wedstrijdzwemmen

Als je zwemdiploma B of C hebt gehaald, ben je een echte waterrat. Wil je graag nog sneller leren zwemmen en je slagen verder verbeteren? Dan is wedstrijdzwemmen wat voor jou!

zwemmen Tempo wedstrijdploeg

Wie zijn wij?

Welkom op de website van TEMPO wedstrijdzwemmen!

Onze wedstrijdploeg bestaat uit ongeveer 40 leden, van jongere tot wat oudere zwemmers. De hoofdtrainer van de wedstrijdploeg is Jordi Putman.

De organisatie rondom de wedstrijdploeg is in handen van de Technische Commissie (TC). De TC bestaat uit Annemiek Braken (voorzitter), Jordi Putman, Wim Smits, Lisa Verzijden en Daniel van Tongeren.

Wat doen wij?

De activiteiten van onze wedstrijdploeg zijn gericht op zo snel mogelijk leren zwemmen. Elke zwemmer wordt steeds uitgedaagd om zijn zwemslagen en zwemtijden te verbeteren. Natuurlijk staat bij ons plezier en gezelligheid met je teamgenoten centraal.

Welke leeftijdscategorieën zijn er?

Minioren

Zodra kinderen hun B-diploma hebben gehaald, zijn zij welkom bij de minioren. Zij beginnen met trainen op dinsdagavond, vrijdagavond en zaterdagochtend. De nadruk ligt op het verbeteren van de techniek en het oefenen van starten en keerpunten. Voor minioren zijn er specifieke wedstrijden waar zij ervaring met het zwemmen van een wedstrijd op kunnen doen. Zo wordt het starten geoefend onder leiding van een scheidsrechter en een starter. De afstanden zijn aangepast aan de leeftijd.

Junioren/ Jeugd/ Senioren

Na de minioren worden zwemmers vanzelf junioren, daarna jeugd en later senioren. Het aantal trainingsdagen kan worden uitgebreid, wanneer zwemmers dat leuk vinden. De conditie wordt verbeterd en ook aan de techniek blijven we aandacht besteden. Voor deze doelgroep zijn er klassements- en competitiewedstrijden, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van je eigen tijd (je persoonlijke record).

Masters

Dit zijn wedstrijdzwemmers van 20 jaar en ouder. “Een leven lang zwemmen” is hier het motto. Masterzwemmen is de ideale manier om fit en gezond te blijven. Zie Masterzwemmen.

Interesse?

Heb je interesse? Kom dan naar één van onze trainingen. Over de trainingen en het wedstrijdzwemmen lees je meer onder "Trainingen" en "Wedstrijden".