Masterzwemmen

Wat is een Master ?

Nederland telt vele honderden masterzwemmers. Masters zijn wedstrijd­zwemmers van 20 jaar en ouder. "Een leven lang zwemmen" is hier het motto. Net als bij het wedstrijdzwemmen staat het zwemmen van scherpe tijden ook hier centraal. Maar het plezier en genieten van de sportbeleving is hier nog meer aanwezig. Vind je zwemmen een leuke sport en kan je aardig uit de voeten wat betreft de basis zwemslagen, zoals schoolslag, rug- en borstcrawl, dan heeft onze vereniging Tempo mogelijkheden voor je.

De meeste masters zijn oud-zwemmers, ouders van zwemmende kinderen of nog actieve zwemmers. Ook mensen die pas na hun 20-ste de zwemsport hebben ontdekt zijn welkom. Voor deze groep zijn speciale trainingsuren waarbij gewerkt wordt aan persoonlijke doelen. Want niet iedereen wil hetzelfde bereiken in het zwembad. De een wil zijn conditie verbeteren en de ander wil graag binnen 1 minuut 100 meter vrije slag zwemmen.

Masterzwemmen is dé ideale manier om fit en gezond te blijven. Wil je meer uitdaging en je vooruitgang testen meld je dan aan.

Trainingen:

Het is mogelijk om 1 of 2 maal per week te trainen. Daarbij wordt een trainingsprogramma gebruikt waarbij 4 niveaus zijn en alle zwemslagen aan bod komen. Het programma bestaat uit afwisselende opdrachten die zelfstandig uitgevoerd moeten worden. Niveau 1 zwemt ongeveer 1500 meter in een uur, niveau 2 ongeveer 2000 meter, niveau 3 ongeveer 2500 meter en niveau 4 zwemt ongeveer 3000 meter in een uur.

De trainingstijden zijn vastgesteld op:

- woensdag van 21.00 tot 22.00 uur en

- zaterdag van 08.00 tot 09.00 uur.

Wedstrijden:

Er is geen enkele verplichting om aan wedstrijden mee te doen, maar dat kan zeker wel. Aan speciale masterwedstrijden is geen gebrek, bijvoorbeeld het wedstrijdcircuit ‘Zuidelijke Cirkel’.

De fanatieke master kan natuurlijk ook deelnemen aan wedstrijden bij de wedstrijdploeg van Tempo.

Kortom:

- Door begeleiding word je zwemtechniek en conditie verbeterd;

- Je krijgt sociale contacten met mensen met dezelfde interesse en die elkaar aanmoedigen;

- Het is ook geschikt voor de individuele sporter.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden, meld je dan vrijblijvend aan voor een proeftraining via de aanmeldbutton.

master zwemmen