Masterzwemmen

Masterzwemmen is een speciale klasse van (wedstrijd)zwemmen voor iedereen van 20 jaar en ouder.

De meeste masters zijn oud-zwemmers, ouders van zwemmende kinderen of nog actieve zwemmers. Ook mensen die pas na hun 20-ste de zwemsport hebben ontdekt zijn welkom.

Voor deze groep zijn speciale trainingsuren waarbij gewerkt wordt aan persoonlijke doelen. Want niet iedereen wil hetzelfde bereiken in het zwembad. De een wil zijn conditie verbeteren en de ander wil graag binnen 1 minuut 100 meter vrije slag zwemmen.

Trainingen:

Het is mogelijk om 1 of 2 maal per week te trainen. Daarbij wordt een trainingsprogramma gebruikt waarbij 4 niveaus zijn en alle zwemslagen aan bod komen. Het programma bestaat uit afwisselende opdrachten die zelfstandig uitgevoerd moeten worden. Niveau 1 zwemt ongeveer 1500 meter in een uur, niveau 2 ongeveer 2000 meter, niveau 3 ongeveer 2500 meter en niveau 4 zwemt ongeveer 3000 meter in een uur.

De trainingstijden zijn vastgesteld op:

- woensdag van 21.00 tot 22.00 uur en

- zaterdag van 08.00 tot 09.00 uur.

Wedstrijden:

Er is geen enkele verplichting om aan wedstrijden mee te doen, maar dat kan zeker wel. Aan speciale masterwedstrijden is geen gebrek, bijvoorbeeld het wedstrijdcircuit ‘Zuidelijke Cirkel’.

De fanatieke master kan natuurlijk ook deelnemen aan wedstrijden bij de wedstrijdploeg van Tempo.

Kortom:

- Door begeleiding word je zwemtechniek en conditie verbeterd;

- Je krijgt sociale contacten met mensen met dezelfde interesse en die elkaar aanmoedigen;

- Het is ook geschikt voor de individuele sporter.

Nieuwsgierig?

Bent u nieuwsgierig en enthousiast geworden, meldt u dan vrijblijvend aan voor een proeftraining via de aanmeldbutton.