Corona

Update 16 januari 2022

.

Persconferentie 14 januari 2022

Goed nieuws!

Vanaf komende maandag mogen we weer volledig starten met alle lessen. We verwachten alle zwemmers weer op het zwembad!

Speciale regels

Ouders en begeleiders mogen niet in het zwembad zijn tijdens het zwemmen van de kinderen. Ze mogen wel even helpen met omkleden.

De QR-code is vereist voor zwemmers boven de 18 jaar. Ouders van onze recreanten wordt verzocht om hun kind zelfstandig te laten omkleden. Als dit niet haalbaar is, moet men een geldige QR-code en ID laten zien. Voor ouders van zwemles-kinderen t/m diploma C is geen QR-code vereist.

Diploma zwemmen

Via zwemscore heeft u bericht ontvangen over het hervatten van de zwemlessen.

Enkele weken geleden hebben een aantal kinderen een zwemdiploma behaald. Komende week blijven ze allemaal nog in dezelfde groep zwemmen. Binnenkort krijgen deze kinderen een briefje mee op welke dag ze kunnen oefenen voor het volgende diploma.

Recreatief zwemmen

Recreatief zwemmen start weer volgens de laatste baanindeling. Dus zoals we in november zwommen voor de (avond-)lockdown. Deze week hoef je geen snorkelspullen mee te nemen. We beginnen eerst met het opbouwen van conditie!

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Zwemvereniging Tempo

Update 18 december 2021

Het kabinet voert een harde lock-down in. Voor ons betekent dit dat het zwembad ook voor 17.00 uur dicht gaat.

Alle zwemactiviteiten komen te vervallen.

De maatregel gaat in op zondag 19 december en duurt minstens tot en met 14 januari 2022.

Update 26 november 2021

Beste ouders en zwemmers,

Helaas hebben we met de laatste persconferentie van het kabinet nieuwe coronamaatregelen te horen gekregen. Deze zijn vandaag, zondag 28 november, om 17.00 uur ingegaan. Ook onze zwemlessen en trainingen vallen onder deze maatregelen.

Na 17.00 uur komen alle activiteiten te vervallen.

Voor onze zwemvereniging geldt dat de trainingen van zaterdagochtend gewoon doorgaan. Ook het aquajoggen en volwassen zwemles op woensdagochtend gaat gewoon door. Dit alles met de op dat moment geldende corona maatregelen.


Met vriendelijke groeten,
Bestuur Zwemvereniging Tempo

Update 5 november 2021

Beste leden van zwemvereniging Tempo,

Dinsdagavond 2 november heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, omdat de besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames oplopen. Eén van deze regels is het verplicht stellen van een coronatoegangsbewijs in de zwembaden. Wij vinden het erg jammer dat we een stap terug moeten doen, maar we zijn blij dat zwemmen nog steeds mogelijk is en wij volgen dan ook de maatregelen van de overheid en de zwembranche.

De belangrijkste wijzigingen:

 • een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) én een geldig ID-bewijs zijn verplicht bij binnenkomst voor iedereen van 18 jaar en ouder. Deze check wordt gedaan bij de ingang van het zwembad. Na deze check is een mondkapje niet nodig.
 • er is een dringend advies om buiten het water 1,5 meter afstand te houden.
 • de nieuwe maatregelen van het coronabeleid gaan in op zaterdag 6 november 2021

Het zal duidelijk zijn dat je zonder geldig coronatoegangsbewijs niet wordt toegelaten.

 • Zwemmen kan en mag nog steeds zonder beperkingen. Douches en kleedkamers mogen gebruikt worden. Houd je niet te lang op in de kleedruimtes, geef elkaar de ruimte!

Belangrijk! Zwemmers en andere bezoekers kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens een bezoek aan het zwembad bij (vermoeden van) klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

Omdat deze regels opgelegd zijn door onze overheid zullen we discussies met onze vrijwilligers in het zwembad omtrent de coronamaatregelen niet accepteren.

Bestuur zwemvereniging Tempo.

Update 13 september 2021

Beste zwemmers en ouders van zwemvereniging Tempo,

Vanaf maandag 13 september gaan we verder terug naar de normale omstandigheden van voor de coronamaatregelen.

Looproute

De looproutes zijn weer zoals eerst: binnenkomen en vertrekken via de hoofdingang.

Kleedkamers

Zwemmers kunnen voor de zwemles weer gebruik maken van de kleedkamers en cabines.

LET OP!!

 • Ouders mogen hun kind weer helpen met omkleden. Het verblijf daar dient zo kort mogelijk te zijn.
 • In de kleine kleedhokjes mogen geen kledingstukken achterblijven. Kleren moeten worden opgeborgen in de daarvoor bestemde kluisjes.
 • Pas als de kinderen naar de douches vertrekken, mogen de ouders weer naar de kleedkamers. Ook dan geldt: houdt het verblijf zo kort mogelijk.
 • De bakken waarin de zwemmers de afgelopen maanden hun tas en kleding hebben gedaan, zijn niet meer beschikbaar.

Anderhalve meter

We moeten ons blijven houden aan de 1,5 meter maatregel !

.

De lestijden blijven ongewijzigd.

.

Bestuur Zwemvereniging Tempo

Update 17 mei 2021

Beste ouders,

Vandaag heeft het kabinet bekend gemaakt dat we vanaf woensdag 19 mei 2021 de zwemlessen voor iedereen binnen de zwemvereniging weer mogen starten. Ook wij zullen op 21 mei 2021 weer starten met alle zwemlessen. De zwemtijden blijven hetzelfde als voor de lock-down.

Hieronder nog even kort de belangrijkste coronamaatregelen op een rij:

 • We zullen de lessen op dezelfde manier voortzetten als voor de lockdown
 • Uw zoon of dochter moet afgezet worden bij de ingang van het zwembad. Ouders mogen niet mee naar binnen. Houd u met het brengen rekening met de 1,5m regeling.
 • De zwemmers mogen bij binnenkomst de kleedkamers niet gebruiken, dus ze moeten de badkleding onder hun kleding aantrekken.
 • In de hal van het zwembad moeten de zwemmers de schoenen uitdoen en deze vervangen bij voorkeur door schone slippers. (of blote voeten).
 • We gaan naar binnen door de deur bij de startblokken
 • Bij binnenkomst krijgen de zwemmers een bak om hun spullen in te doen.
 • Douches mogen niet gebruikt worden
 • Omkleden kan achteraf in de grote kleedcabine onder de 12 jaar. 13 jaar en ouder kleden zich om in de kleedhokjes.
 • De uitgang blijft via het buitenbad. Uw kind kan worden opgehaald bij de draaipoort van het buitenbad. Denkt u ook aan de 1,5 meter afstand.
 • Ook alle andere corona maatregelen blijven van kracht.

We hopen je komende week weer te verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Bestuur Zwemvereniging Tempo

Update 11 mei 2021

Beste leden van zwemvereniging Tempo,

Gelukkig zijn alle leden van het zwem-ABC al aan het zwemmen. Zoals jullie misschien meegekregen hebben in de persconferentie van afgelopen dinsdag gaan we met zijn allen de goede kant op. Zo ook voor de zwembranche. Als het zo door gaat, kan het kabinet maandag 17 mei besluiten dat we weer met alle takken van de vereniging mogen gaan zwemmen! Dit zal wel met de nodige aanpassingen zijn, zoals we die ook van voor de lock down kennen. Mocht alles doorgaan dan zullen we vanaf woensdag 19 mei weer mogen starten met alle overige lessen. Houd dus je mail goed in de gaten en hopelijk tot binnenkort!

Bestuur zwemvereniging Tempo.

Persconferentie maandag 8 maart 2021

Beste leden van Zwemvereniging Tempo,

Tijdens de laatste persconferentie is bekend gemaakt dat vanaf dinsdag 16 maart alleen zwemles voor het Zwem ABC (inclusief diplomazwemmen) voor kinderen tot en met 12 jaar hervat mag worden. Dit is goed nieuws voor alle leden van elementair. (Ouders van Elementair zijn per brief/mail op de hoogte gebracht.) Helaas is dit minder goed nieuws voor de rest van de vereniging (recreatief, wedstijd, ouderzwemmen, aquajoggers enz). We begrijpen dat dit een grote teleurstelling is voor de rest van de vereniging die helaas nog NIET mag starten. Zodra het kabinet weer versoepelingen aankondigt richting de zwembranche hopen we ook de overige leden zo snel mogelijk weer in ons bad te kunnen verwelkomen. Voor meer informatie verwijzen we u naar: www.rijksoverheid.nl

Met vriendelijke groet,

Bestuur Zwemvereniging Tempo

Beginregel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.

Beginregel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.